Middagprogramma Eisler en zijn tijd
KamerOperaProject en Cantina Vocaal
Dit middag programma toont de verbondenheid van Hanns Eisler en zijn vocale werk met de politieke en sociale situatie van zijn tijd. U wordt ondergedompeld in de sfeer en de muziek uit de 30e en 40er jaren in Duitsland en Amerika. Films en documentaires over de economische crisis in Duitsland, het verzet tegen verpaupering en misère, de sfeer in Amerika in de jaren veertig. Muziek over armoede, solidariteit, heimwee en hoop op betere tijden. Niet zonder reden op 4 en 5 mei. Hoe houd je hoop in tijden van angst en paranoia? Een projectkoor en diverse solisten voeren uiteenlopend werk van Hanns Eisler en zijn belangrijke Amerikaanse tijdgenoot Marc Blitzstein uit.
Filmfragmenten: Zeitprobleme en Kuhle Wampe (Slatan Dudow), Regen en Power and the Land (Joris Ivens), Silent Land (Hurwitz/Strand), diverse Amerikaanse voorlichtingsfilms uit de jaren '30 en '40, inclusief scènes uit de HUAC-verhoren uit 1947.

Lezingen en toelichtingen: Paul Oomens (idee, script en dramaturg) en André Stufkens (filmhistoricus)

Projectkoor en solisten o.l.v. Janet de Langen 

Pianobegeleiding: Arnaud Rosdorff 

Productie: Janet de Langen , cantina Vocaal
Op 5 mei organiseert Cantina Vocaal ook een vrijheidsmaaltijd. Die begint op 18.00 uur in de Zuilenzaal van het Compagnietheater. Kosten €12. Reserveren is noodzakelijk en kan per mail via cantina-vocaal@planet.nl.
vr 5 mei 15:00 - 00:00 Diverse zalen
Wil je een actiecode invoeren? Klik hier
Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden